Biamp Devio SCX voorzijde

Biamp Devio SCX Serie: conferentie audio simpel gemaakt

04-02-2021 / Nieuws

Biamp heeft een nieuwe versie van de Devio aangekondigd. De nieuwe Devio SCX Serie bestaat uit een tweetal DSP's voor conference room, die zorgen voor fantastische audiokwaliteit en die bovendien super eenvoudig en snel geïmplementeerd kunnen worden. Devio SCX maakt gebruik van het bestaande Devio platform dat is bedoeld voor kleinere vergaderruimtes, maar kan nu ook ingezet worden in middelgrote en grote vergaderruimtes. De nieuwe Devio's zijn voorzien van Biamp Launch: na installatie van de Devio SCX en de bijbehorende microfoons kan met één druk op de knop een ruimte worden geanalyseerd, worden de microfoons en dus de audiokwaliteit perfect afgestemd, waarna het systeem automatisch in bedrijf wordt gesteld. Het resultaat is een geweldige audio ervaring na een doodeenvoudige installatie.

"Voorheen konden grotere ruimtes alleen ingevuld worden met de TesiraF'ORTÉ serie", zegt Joe Andrulis, Executive Vice President Corporate Development bij Biamp. "Met de nieuwe Devio SCX serie wordt de DSP power van TesiraFORTÉ gecombineerd met het installatiegemak en de efficiëntie van Devio. Alles gebeurt met één druk op de knop. De processor detecteert alle aangesloten apparatuur en Biamp Launch zorgt voor de rest. Er hoeft niet langer ingeleverd te worden op de audiokwaliteit ten opzichte van het installatiegemak. Met Devio SCX worden beide tot in de puntjes gecombineerd."

5 jaar geleden werd Devio geïntroduceerd in de AV-industrie en was daar het eerste professionele systeem dat ingezet kon worden om de audio automatisch af te stemmen op BYOM (Bring Your Own Meeting). Met de SCX serie wordt hier nu automatisering aan toegevoegd en kan het systeem bovendien in grotere ruimtes worden toegepast.

Devio SCX is beschikbaar in twee modellen: de Devio SCX 400 ondersteunt maximaal vier Parlé-microfoons en Devio SCX 800 ondersteunt er maximaal acht. Naast de bestaande Devio SCR-20- en SCR-25-modellen die gericht zijn op kleinere ruimtes, laat de uitgebreide Devio-lijn gebruikers genieten van de eenvoud van Devio in een breed scala aan vergaderruimtes, van huddle rooms tot de grootste vergaderruimtes. Devio SCX bevat vijf (vier PoE + -aangedreven) netwerkpoorten om andere Biamp-apparaten aan te sluiten, samen met een USB-poort om verbinding te maken met UC-hostplatforms. Het is ook het eerste Devio-product met VoIP, een belangrijke functie voor grotere vergaderruimten.

Tot maximaal 8 Beamtracking microfoons

Het opzetten van Devio SCX is buitengewoon eenvoudig en zorgt voor een positieve ervaring voor elke gebruiker. Selecteer en sluit de apparatuur aan die bij de ruimte past, en druk vervolgens op de Biamp Launch-knop op het apparaat. Devio SCX zal dan onmiddellijk elk apparaat in het systeem identificeren en configureren en een afstemmingscyclus uitvoeren. Biamp Launch meet de akoestische eigenschappen van de kamer en past vervolgens automatisch signaalverwerking, akoestische echo-onderdrukking (AEC), luidsprekerafstemming en ruisonderdrukking toe. Biamp Launch ondersteunt Biamp Parlé ™ -microfoons en een reeks andere Biamp-netwerkrandapparatuur, waaronder de AMP450-reeks van PoE + versterkers, de HD-1 dialer en de EX-UBT USB-extender.

Installatietijd extreem verlaagd

Devio SCX wordt volledig ondersteund door SageVue ™, Biamp's geavanceerde monitoring- en beheerplatform voor AV-apparatuur. Het geeft technologie-, IT- en AV managers volledige toegang tot de status van hun Biamp-apparaten en omvat belangrijke functies zoals scheduling, firmware en systeemupdates, en biedt ook een RESTful API voor integratie met andere dashboarding systemen.

Devio SCX verkort de implementatieduur van projecten drastisch en verlaagt de kosten door het programmeren en afstemmen van het systeem extreem te versnellen. De installatietijd is ook aanzienlijk verbeterd dankzij de enkele kabelverbinding van Biamp met alleen Cat 5-bekabeling.

Product info

Lees meer product info over de: Devio SCX400 en Devio SCX800.

Verwachte levertijd in Q2 van 2021.

Bekijk de Devio Serie op Biamp.com

Door onze site te gebruiken, gaat u akkoord met ons  Privacybeleid. Sluiten