Beyerdynamic UNITE

Ontdek Beyerdynamic UNITE

11-06-2021 / Nieuws

Beyerdynamic UNITE is het meest veelzijdige, digitale, draadloze communicatiesysteem ter wereld, waarmee mensen op afstand met elkaar kunnen communiceren. De digitale, technische basis van het systeem maakt het mogelijk om UNITE op heel veel verschillende manieren in te zetten. Hierbij is alle aandacht besteed aan spraakverstaanbaarheid, simpel gebruik en waanzinnige opties om UNITE op te laden, op te slaan en/of mee te nemen. UNITE wordt de komende maanden wereldwijd opnieuw gelanceerd door Beyerdynamic.

Waaruit bestaat UNITE?

De basis setup van UNITE bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender is een beltpack zender waarop een headset aangesloten kan worden of een handheld microfoon met ingebouwde zender. Je kunt kiezen voor één van de twee.

Ook uit de ontvangers kan gekozen worden. Er zijn 2 versies. Een bodypack receiver met 3.5 mm Jack aansluiting waarop een hoofdtelefoon aangesloten kan worden. En een bodypack receiver met talkback functie, waardoor iemand terug kan praten naar de persoon met de zender.

DECT technologie
De ontvangers en de zenders werken op DECT technologie. DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications en is overal ter wereld toegestaan, kan dus ook overal gebruikt worden en je hebt er geen licentie voor nodig.

Access point
Wanneer je een groter UNITE systeem wilt optuigen dan is een de UNITE AP4 nodig. Hiermee beschik je over 4 audiokanalen op één access point en door middel van synchronisatie kan een netwerk van maximaal 8 UNITE access points met in totaal 32 audiokanalen tot stand gebracht worden. Dit access point is bovendien voorzien van Dante, waarmee de toepassingen nog groter worden.

Waar kan ik UNITE voor gebruiken?

UNITE is ongelooflijk veelzijdig. Wanneer je jezelf gaat verdiepen in de technische mogelijkheden dan ontdek je elke keer een nieuwe toepassing. Van microfoontechniek voor presentatie doeleinden tot het draadloos transporten van audiosignalen.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte toepassingen:

  • Rondleidingsysteem, ook wel Tour Guide genoemd
  • Digitaal rondleidingsysteem voor live streaming
  • Rondleidingsysteem voor slechthorenden
  • Fluistersysteem bij live vertalingen door een tolk
  • Draadloze microfoon voor presentatie doeleinden
  • Draadloze intercom
  • Silent PA, ook wel silent disco genoemd
  • Online training sessies middels live streaming
  • Online presentaties middels live streaming

UNITE opslaan, updaten en vervoeren

Beyerdynamic heeft een arsenaal aan transport cases en oplaadstations beschikbaar om grote hoeveelheden zenders en ontvangers tegelijkertijd mee te nemen, te updaten of op te laden. Van desktop laders tot grote cases, maar ook 19" units.

Veel van deze producten kunnen ook gebruikt worden om de software en/of firmware van de systemen te updaten, groepen aan elkaar te koppelen of een compleet netwerk te bouwen. Niet alleen functioneel, maar ook heel intelligent. Tijdens deze activiteiten kun jij alle statussen monitoren en aflezen.

Meer weten over UNITE?

Alle producten van UNITE zijn uitgebreid te bekijken op onze website. Uiteraard kun je ook de speciale pagina's over UNITE op de website van Beyerdynamic vinden.

Mocht je UNITE zelfs eens willen ervaren, meer willen weten over de prijzen of heb je andere vragen? Dan kun je ons altijd bellen op 0547-382500 of mailen op info@mennegat.nl.

Door onze site te gebruiken, gaat u akkoord met ons  Privacybeleid. Sluiten